Dron event

Pozdravljeni, vsi ki ste se želeli udeležiti dron eventa, žal vam moram sporočiti da je event odpovedan !
Zagotovo bomo morali poiskati drugo lokacijo in termin.

 

 

PREDPRIJAVA

Na samem prizorišču bo mogoče videti in sodelovati v več različnih aktivnostih. Dogajanje bo potekalo po naslednjem časovnem okvirju:

09:00 – 11:00 vpis lastnikov dronov v aktivnosti

11:00 – 11:30 priprava na začetek aktivnosti

11:30 – 12:30 aktivnosti

12:30 – 14:30 pavza

14:30 – 15:30 dirkanje z droni

15:30 – 16:00 pavza

16:00 – podelitev in zabava

 

Aktivnost št.1:   Hitro preberi napis

Od sodelujočega bo na razdalji 30m na stebričku listek ( velikost: 4x4cm) z napisom. Cilj te naloge je čim hitreje prebrati besedilo na listku preko prenosa iz kamere na dronu. Dron mora biti pred štartno črto, lahko je prižgan, a propelerji morajo mirovati. Šele na znak sodnika za pričetek, se lahko propelerji zavrtijo in dron poleti po 30m dolgi stezi do stebrička. Pilot drona, mora prebrati in povedati besedilo sodniku. Šele v trenutku, ko pilot vidi in prebere napis preko kamere na dronu in ga na glas prebere, se čas na štoparici ustavi. Čas se vnese v tabelo, kjer se primerja z drugimi. Prvi najboljši čas dobi 5 točk, drugi najboljši čas dobi 4 točke, tretji najboljši čas dobi 3 točke, četrti najboljši čas dobi 2 točki, peti najboljši čas dobi 1 točko.

Aktivnost št.2:   Slalom med ovirami

Sodelujoči bodo morali manevrirati med ovirami na poligonu. Ovire so v obliki obroča, skozi katerega je potrebno peljati drona, kontrola višine, dvojni zavoji, … Dron mora biti pred štartno črto, lahko je prižgan, a propelerji morajo mirovati. Šele na znak sodnika za pričetek, se lahko propelerji zavrtijo in dron poleti po poligonu. Začetek in konec poligona je na enakem mestu. Ko pilot prevozi en krog oz. prečka začetek/konec, se čas na štoparici ustavi. Čas se vnese v tabelo in se primerja z drugimi sodelujočimi. Prvi najboljši čas dobi 5 točk, drugi najboljši čas dobi 4 točke, tretji najboljši čas dobi 3 točke, četrti najboljši čas dobi 2 točki, peti najboljši čas dobi 1 točko.

Aktivnost št.2:   Pihanje strganih listov z mize

Sodelujoči bodo na imeli na mizi raztrgane tri liste A4 velikosti. Cilj te igre je razpihati listke v najkrajšem možnem času. Zmaga tisti, ki najhitreje odpihne vse listke z mize, seveda s pomočjo drona. Dron mora biti pred štartno črto, lahko je prižgan, a propelerji morajo mirovati. Šele na znak sodnika za pričetek, se lahko propelerji zavrtijo in dron poleti. Propelerji na dronu ustvarjajo veter pri letenju. Pilot mora z vetrom izpod propelerjev spihati vse listke z mize. Ko z mize ‘poleti’ še zadnji listek, se čas na štoparici ustavi. Čas se vnese v tabelo in se primerja z drugimi. Prvi najboljši čas dobi 5 točk, drugi najboljši čas dobi 4 točke, tretji najboljši čas dobi 3 točke, četrti najboljši čas dobi 2 točki, peti najboljši čas dobi 1 točko.

Aktivnost št.3:   Freestyle

Pokaži kaj znaš; ocenjevali bomo izvirnost, izvedbo trika. Po principu ”1na1” sodelujoči naredi 360° obrat z dronom, ali leti z dronom ki je obrnjen na ”glavo”, pristane na označeno točko brez GPS asistence ,…  Sodelujoči ima največ 30 sekund časa za prikaz trika. Sočasno lahko sodeluje samo en dron in tisti, ki bo naredil boljši/lepši trik bo prejel 3točke.

Aktivnost št.4:   Drag Race

Pri tej aktivnosti bomo na poligon, bomo merili čas na dolžini 30m. Zmaga tisti ki bo najhitreje preletel dolžino 30m. Dron mora biti pred štartno črto, lahko je prižgan, a propelerji morajo mirovati. Šele na znak sodnika za pričetek, se lahko propelerji zavrtijo in dron poleti. Ko dron preleti dolžino 30m se čas ustavi in vnese v tabelo in se primerja z drugimi. Prvi najboljši čas dobi 5 točk, drugi najboljši čas dobi 4 točke, tretji najboljši čas dobi 3 točke, četrti najboljši čas dobi 2 točki, peti najboljši čas dobi 1 točko.

Aktivnost št.4:   Fotografija dneva

Na facebook stran bomo do 16:00 objavljali vaše fotografije, na katerih mora biti gasilski dom ali vsaj 2 drona. Slika, ki bo do 17:00 ure prejela največ všečkov zmaga, avtor pa prejme 50€. Med vsemi sodelujočimi pri ocenjevanju in všečkanju fotografij na Facebook-u, bomo izžrebali nekoga ki bo brezplačno prejel drona v trajno last. Dron, ki ga bomo podelili za nagrado, deluje preko povezave WiFi in se upravlja preko telefona na katerega je direktni prenos slike iz drona. Nagrada ne vsebuje mobilnega telefona, kot je prikazano na fotografiji.

Pravila, varnost, varnost in nagrade

Pred začetkom katerekoli dejavnosti,  sta dron in daljinski upravljalnik prižgana, propelerji pa se lahko zasučejo šele na znak začetka. Na samem dogodku bodo prisotni tudi sodniki. Na sodniško odločitev pritožba ni možna in je dokončna. V vsakem trenutku je potrebno upoštevati navodila sodnika. Sodelujoči mora pri vsaki aktivnosti imeti drona pred štartno črto, lahko je prižgan, a propelerji morajo mirovati. Šele na znak sodnika za pričetek, se lahko propelerji zavrtijo in dron poleti.

Celotno prizorišče bo zaščiteno z 2m visoko ograjo. V primeru, da dron uide izpod nadzora, se bo ustavil v zaščitni ograji. Prav tako bodo sami tekmovalci znotraj prizorišča zaščiteni za varnostno mrežo. Na celotnem prizorišču bo cca. 300m varnostne ograje. Znotraj varnostne ograje je gibanje na lastno odgovornost. Vse aktivnosti so ovrednotene z točkami po principu: prvi najboljši čas dobi 5 točk, drugi najboljši čas dobi 4 točke, tretji najboljši čas dobi 3 točke, četrti najboljši čas dobi 2 točki, peti najboljši čas dobi 1 točko. Razen pri Freestyle aktivnosti, kjer je dvoboj ena na ena, je zmaga ovrednotena s tremi točkami.

 

Kontakt

Organizator dogodka je: Društvo Quadcopter Slo, Oblakova 26, 3000 Celje

Predsednik društva: Meško Sašo

Telefon: 040 464 700

E-mail: info@quadcopter.si

Spletna stran: www.quadcopter.si

Instagram: https://www.instagram.com/quadcopterslo/

Twitter: https://twitter.com/quadcopterslo

TRR: SI56 6100 0001 6324 865

DŠ: 51053004

Dron event

Človek že od nekdaj poskuša svoje fizične omejitve nadomestiti s tehnologijo. Pred 10 leti so bila daljinska letala modelarjev tehnološka uspešnica – danes so to mesto prevzeli droni. Ti so postali tehnološki hit za množično rabo, ki si ga lahko za malo denarja privošči skoraj vsakdo. Dron je brezpilotni letalni sistem brez posadke, ki leti z avtopilotom ali pa se ga upravlja z daljinskim upravljalnikom s tal in računalnikom kot kontrolno postajo. Pogled iz zraka ima zagotovo dodano vrednost, saj že od Ikara in Dedala dalje hrepenimo po svobodi in uživamo v ptičji perspektivi. Vsi posnetki, ki jih naredimo med letenjem, so varno spravljeni na spominski kartici, da si jih kasneje lahko ogledamo preko računalnika ali drugih naprav. Tudi v Sloveniji so droni postali hit in zagotovo vsi poznamo nekoga, ki ima v lasti drona. Društvo Quadcopter Slovenija obstaja že od 6. avgusta 2015. Vseskozi povečujemo število članov in širimo ter krepimo naše aktivnosti.

Prvo srečanje bomo organizirali 10.06.2017, sledile pa bodo tudi ponovitve srečanj z lastniki dronov in tistimi, ki si želijo dodatnega znanja s področja.  Predstavili bomo zakonodajo v Sloveniji, možnost zavarovanja in prikazali varno letenje. Ponudili bomo možnost prvega preizkusa upravljanja drona, pod nadzorom izkušenega upravljavca. Izvajali bomo različne animacije, predstavitve, testiranja klubskih dronov in seveda tekmovanja z nagradami. Dron event je celodnevno druženje z različnimi aktivnosti, v katerih bodo lahko sodelovali vsi obiskovalce – tako tisti, ki bodo prišli s svojimi droni, kot tisti, ki svojega še nimajo.

(Visited 384 times, 1 visits today)